Dus ik start een nieuwe rubriek: " Jongemama leert koken", en met behulp van de zo goed als volledige verzameling kookboeken van de colruyt, de kookboek van de boerinnenbond, het volledige internet en de Piet moet dat lukken.
Het eerste experiment was geslaagd, zondag stond er stoofvlees met frietjes op het menu, het recept en de inspiratie kwam van Najama.

Haar recept, doorgegeven via het www ging als volgt:
Bak uw vlees bruin, bepeper.
Stoof een ajuin ( ik eet graag ajuin, dus ik heb er 2 ingedaan) en kap er het gebakken vlees bij.
Giet er 2 chimays blauw op ( die had ik niet, ik heb 1e Leffe er opgekapt en aangelengd met water tot het vlees onderstond).
Gooi er 2 laurierblaadjes en een hoop tijm in.
Laat wat pruttelen (20 min.)
Besmeer 3 peperkoeken met mosterd en leg ze op het vlees. Door het kapotkoken van de peperkoeken, dikt uw saus vanzelf in. (4 stukken was waarschijnlijk beter geweest, want mijn saus was wat te liquid!)
Laat lang genoeg opstaan, uw vlees moet bekan vaneen vallen. ( een dikke 5 uur alsemblief!)
Lekker met frieten, een kwak mayonaise en appelmoes.
Absoluut!
Merci Najama!
De volgende les, nog een klassieker: Vol-au-vent!
3 comments:
Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker eens proberen!
Maar zeg, ik ben keifier, mijn allereerste vermelding op een blog. Blink blink!
Das geire gedoan....
;-)
Post a Comment