Monday, July 9, 2007

De marginale driehoek

Voor diegene die niet geloven dat de marginale driehoek echt bestaat, dit heeft een tijdlang op Wikipedia gestaan, maar is onlangs verwijderd:

"De marginale driehoek is een volkse benaming voor het geografisch gebied in Vlaams-Brabant tussen Diest, Aarschot en Tienen, maar niet zelden worden gehuchten aan de rand ook gerekend tot de driehoek. Inwoners zijn vaak het onderwerp van spot in de stad Leuven en worden dikwijls (ten onrechte) gerekend tot de lagere sociale klasse.

Het stereotype omtrent de plaatselijke cultuur is dat zij vooral draait rond voetbal, het ombouwen ("tunen") van wagens en uitgaan waarbij de uitgaanstendensen gevolgd worden (gabberen, hakken, jumpen). Het jumpen (is trouwens groot geworden binnen de marginale driehoek, voornamelijk in de Stadsfeestzaal in Aarschot (ook wel 'De Zoal' genoemd). De jeugd heeft verder een voorkeur voor merkkledij, designerdrugs zoals ecstasy en is laaggeschoold, althans, zo wil het cliché.

De legende wil dat Napoleon voor hij de slag van Waterloo aanving alle manschappen verzocht die niet geschikt waren voor de veldslag (i.e. die te dom waren) om zich hier terug te trekken"

Ik, een Leuvenaar, ben niet alleen getrouwd met iemand uit de marginale driehoek, maar er nog gaan wonen ook...
Hoe stoem kunt ge zijn...;-)

2 comments:

Anonymous said...

Als leuvenaar kan ik dat alleen maar beamen.

Anonymous said...

Zo grappig en zo waar! Boenken!!