Monday, November 8, 2010

Risotto met champignons


Ik eet niet graag patatten dus als ik kan kiezen staat dat hier niet vaak op het menu, tenzij in de vorm van frietjes en met een bickyburger, maar dat is niet iets voor elke dag ;)
In de Libelle van vorige week stond een recept voor risotto en aangezien risotto geen patatten zijn, leek het me dat wel wat. Voor alle zekerheid had ik een backupplan ( de overschot van de pompoen-wortelgratin), maar 't was niet nodig, 't was gewoon overheerlijk..

Men neme:

300 g risottorijst
1 sjalot
1 glas droge witte wijn
600 cc bouillon
500g champignons
2 teentjes look (had ik niet dus ik heb lookpoeder gebruikt)
100g geraspte parmesaan
2 el peterselie
olijfolie
peper en zout

Stoof de sjalot in olijfolie en doe er de risottorijst bij. Roer tot die glazig is ( = als de korrels beginnen te glanzen).
Blus met de wijn en roer met een houten lepel tot al het vocht opgenomen is.
Schenk bouillon erbij en roer. Werk verder tot alle bouillon opgenomen is.
Snijd de champignons in stukjes . Snipper de look. Bak ze kort in olijfolie. Kruid met peper, zout en peterselie.
Meng de champignons met de parmesaan en de risotto!
Smakelijk!!

Voor meer risotto's, ga hier maar eens kijken ;)!

No comments: